Smokepins gør koldrøgning let! Du behøver ikke længere en masse udstyr for at opnå en rigtig god koldrøgning – spar tusindvis af kroner med denne bæredygtige konserveringsmetode.Du kommer hurtigt i gang. Byg et røgeri af pap eller brug en kuglegrill eller noget andet af lignende størrelse. Bare sørg for at holde øje med røgafgangen. Smokepins er så praktiske, at du kan koldrøge overalt - derhjemme, på fisketur, i sommerhuset eller på båden.
Hæng dine produkter i røgeriet og tænd derefter en Smokepin. Sluk flammen og sørg for, at hele ringen lyser. Sæt din Smokepin på holderen og placer den på en brandsikker overflade i bunden af røghuset.
Hvor lang tid det tager at ryge afhænger af størrelsen på det, du vil ryge. Store stykker tager længere tid end mindre stykker. Du bruger en Smokepin ad gangen og placerer nye efter hinanden, indtil rygningen er færdig. Koldrøg fisk og kød på samme tid uden problemer. Ryg gerne store mængder ad gangen – godt for både miljøet og pengepungen. Du bruger det samme antal Smokepins, uanset hvor meget du putter i røgehuset. Det er fint at fryse dine røgede produkter ned og gemme til senere.
Så længe brænder dine SmokepinsEn Smokepin brænder i omkring 1 time og 25 minutter. Det kommer lidt an på forholdene. Hvis det blæser, vil trækket i røgbeholderen være større, og dine Smokepins vil brænde hurtigere.
Sådan tænder du din Smokepin
- Brug en lighter og tænd din Smokepin for enden med den største åbning.
- Når flammen har lagt sig, blæses den ud. Pust lidt på gløden, indtil hele ringen gløder.
- Placer din Smokepin i holderen med den glødende side opad.
- Placer holderen på en brandsikker overflade inde i røgbeholderen.
- Trækket i beholderen skal være minimal (lille åbning i bunden for luftindtag og øverst for røgudledning).
- Når din første Smokepin brænder ned (efter ca. 1 time og 25 minutter), erstatter du den med den næste.
På den måde får du en stærkere røgsmagHvis du ønsker en stærkere røgsmag, eller hvis du ryger større ingredienser, skal du bruge flere Smokepins. Du bruger stadig en ad gangen, men lader ingredienserne ryge længere. Store produkter skal både ryges og modnes i længere tid.